Αξιοπιστία
Ποιότητα
Τεχνογνωσία
Αξιοπιστία
Ποιότητα
Τεχνογνωσία

Η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην αγορά μαρμάρου από την ίδρυση της, το 1974. Είναι καθετοποιημένη επιχείρηση με δέκα ιδιόχρηστα λατομεία, εργοστάσια κοπής και επεξεργασίας, δίκτυο πωλήσεων στο εσωτερικό, αλλά κυρίως με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό.

Πρωτοπορούμε:

 • Στην ποικιλία (100 είδη διακοσμητικών πετρωμάτων)
 • Στον σχεδιασμό (Ειδικό τμήμα Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων – Διακοσμητών)
 • Στις εφαρμογές (επεξεργασία – ανάληψη έργων)
 • Στις συνεργασίες (δίκτυο πελατών εσωτερικού – εξωτερικού)

Διαθέτουμε:

 • Καθετοποιημένη υποδομή
 • Παράδοση στην τεχνογνωσία και στις εφαρμογές
 • Αξιοπιστία και συνέπεια
 • Εγγύηση ποιότητας

Στόχοι μας είναι:

 • Η διάδοση της τεχνογνωσίας μας
 • Η ενημέρωση των τεχνικών για τις χρήσεις των πετρωμάτων
 • Οι χαμηλές τιμές
 • Ο ευχαριστημένος πελάτης

Εξαγωγές

Παγκόσμιο Δίκτυο Εξαγωγών

Σε Περισσότερες από 90+ Χώρες

Οι εξαγωγές μας ανέρχονται σε άνω του 95% του κύκλου εργασιών μας, με κύριες αγορές:

Κίνα, ΝΑ Ασία, ΗΠΑ, χώρες του Αραβικού Κόλπου, Λατινική Αμερική και Ευρώπη.

Η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., η οποία είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ από το 2000, ιδρύθηκε το 1974 από τον αρχιτέκτονα κ. Ευάγγελο Χαϊδά, και η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η εξόρυξη μαρμάρων, η κοπή, η επεξεργασία και οι εφαρμογές στην αρχιτεκτονική και τη γλυπτική. Η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε εξορύσσει υψηλής ποιότητας μάρμαρα από δέκα λατομεία στη Βόρεια Ελλάδα. Επεξεργάζεται και εξάγει τα διάσημα και υψηλής ποιότητας μάρμαρά της, τη Θάσο, τον Βώλακα, τον Νέστο και την «Χρυσή Αράχνη».

Ιστορικό

1974

Ιδρύεται η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε.

Η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε στις 12.3.1974, από τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΝΙΚ. ΧΑΪΔΑ, ο οποίος παραμένει και σήμερα ο κυριότερος μέτοχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.

Από το 1974 η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Μεταμόρφωση Αττικής, όπου στεγάζονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας. (Γραφεία, Showroom, Εργοστάσιο, Αποθηκευτικοί χώροι).

1998

Εξαγορά της ΦΕΙΔΙΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ

Το 1998 εξαγόρασε το 90% των μετοχών της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΦΕΙΔΙΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, που έχει ιδιόκτητο εργοστάσιο στα Βριλήσσια Αττικής, ποσοστό που κατέχει και σήμερα.

2000

2000 Είσοδος στο Χ.Α.Α.

Το 2000 πραγματοποιήθηκε η είσοδος της ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών με Δημόσια Εγγραφή της Εταιρείας και έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της.

2000

Είσοδος & Επενδύσεις στον Κλάδο του Τουρισμού

Το ίδιο έτος απέκτησε μέσω εξαγοράς το 77,99% της εταιρείας ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. η οποία είναι ιδιοκτήτρια μεγάλης εκτάσεως στον όρμο Φανερωμένης του Δήμου Σητείας Κρήτης προς τουριστική αξιοποίηση.

Μετά την εξαγορά, η εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε IKTINOS TECHNICAL & TOURIST S.A. και τροποποίησε το πεδίο δραστηριοτήτων της, ώστε να επεκταθεί στον κλάδο του real estate.

2000

Συγχώνευση των Εργοστασίων & Λατομείων

Το 2000 δημιουργήθηκε και η ΙΚΤΙΝΟΣ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΕ η οποία απορρόφησε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην εξόρυξη ογκομαρμάρων, ήτοι λατομεία Βώλακα, Πλατανότοπου και Θάσου. Το 2006 η ΙΚΤΙΝΟΣ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΕ απορροφήθηκε από την ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ.

2006

Συνεργασία με την Latirus Enterprises LTD

Το 2006 πραγματοποιήθηκε η πώληση του 77,99% της θυγατρική μας ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. στην εταιρία με την επωνυμία LATIRUS ENTERPRISES LTD, θυγατρική της εταιρίας DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD.

2007

Επενδύσεις στον Τομέα των Α.Π.Ε.

Τον Οκτώβριο του 2007 η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στα πλαίσια της άμεσης δραστηριοποίησης της στην αιολική ενέργεια εξαγόρασε την εταιρεία με την επωνυμία «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε». και διακριτικό τίτλο «ΙΔ.Ε.Η. Α.Ε.» η οποία κατείχε στο Δήμο Παρανεστίου Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

09/ 2010

Έναρξη λειτουργίας του αιολικού πάρκου 22MW στο Μεγαλοβούνι Δράμας

12/ 2017

Εργοστάσιο στη Δράμα

Εξαγορά και πλήρη ανακαίνιση εργοστασίου και βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην  ΒΙΠΕ Δράμας.

03/ 2018

Επαναγορά του ποσοστού 80% της εταιρείας LATIRUS ENTERPRISES LTD

Επαναγορά του ποσοστού 80% της εταιρείας LATIRUS ENTERPRISES LTD (πλέον κάτοχος του 100% της LATIRUS ENTERPRISES LTD) , η οποία κατέχει το 97,6% της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ

06/ 2018

ΕΞΑΓΟΡΑ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ

Εξαγορά του λατομείου μαρμάρων στη θέση Πύργοι του νομού Δράμας,  της εταιρίας ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ, το οποίο παράγει μάρμαρο με την εμπορική ονομασία «ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ».

SWITCH THE LANGUAGE